Víte, proč na kočárku nešetřit?

Čekáte nový přírůstek do rodiny a přemýšlíte, co všechno je nutné pořídit? Seznam je dlouhý, ale jedna z prvních věcí, která každého napadne, je kočárek. Není to však úplně levná záležitost a každý si rozmyslí, jestli bude kupovat nový nebo si vystačí s nějakým poděděným. Než se však rozhodnete neinvestovat nebo investovat méně, pořádně se nad tím zamyslete.

Kočárek Lionelo Mari

Kočárek je nedílnou součástí toho, co pro Vaše miminko potřebujete. Ať už s ním pojedete k lékaři, do obchodu nebo jen na procházku, kočárek bude Váš největší pomocník. Proto byste si měli vybírat podle Vašich vlastních potřeb, a nenechávat výběr na někom, kdo ho měl před Vámi. Kočárek, se kterým se jezdí dobře ve městě, nemusí být ideální do terénu. Stejně tak sportovní kočárek nemusí být vždy praktický například do autobusu. A jste to právě Vy, kdo nejlépe ví, v jakém prostředí s ním bude jezdit.

Dalším důležitým parametrem je pohodlí, které nabízí Vašemu dítěti. Nejde jen o to, zda není příliš tvrdý, ale měl by mít také dostatečné odpružení kol, aby příliš nedrncal a Váš drobeček se tak nebudil při každé větší nerovnosti, přes kterou přejedete. Některé kočárky také nabízí prodlouženou a polohovatelnou stříšku, ve které může být okénko. Tak že pokud ji stáhnete úplně, stejně uvidíte, co se uvnitř děje. A Vaše děťátko tak může nerušeně spát.

K lepším pohodlí, může přispět také polohovatelnost kočárku. Některé mají dokonce možnost upravovat, zda je otevřený ve směru nebo proti směru jízdy. Děti jsou od přírody zvědavé a rády vidí na okolní svět. Proto ocení, když posunete kočárek, tak aby viděly ven. A když usnou, můžete ho zase vrátit do vodorovné polohy a nechat je nerušeně snít. A když už jsem u nerušení, vhodným doplňkem může být také moskytiéra.


 

Polohovatelnost navíc souvisí i s tím, jak dlouho Vám kočárek vydrží. Pokud si vyberete například kočárek 2v1, můžete v něm vozit dítě od miminka až dokud ho to neomrzí. Oproti tomu Vám hluboké kočárky vydrží většinou jen několik měsíců, než je dítě přeroste. A když do kočárku investujete nemalé peníze, nechcete za třičtvrtě roku kupovat nový.

Zapomínat však nesmíte ani na vlastní pohodlí. S kočárkem by se Vám mělo dobře jezdit. Proto musí mít kolečka, vhodná do prostředí, kde se nejčastěji vyskytujete. Nesmí Vás z něj bolet záda, proto by měl mít také nastavitelnou výšku madel, abyste se u něho nemuseli hrbit. A když je řeč o Vašem pohodlí, kočárky mívají různé množství úložného prostoru, proto dobře vybírejte, ať nemusíte na nákup s batohem.

Dalším bonusem je i snadná manipulovatelnost. Pokud na něj nemáte doma příliš místa nebo často jezdíte autobusem či autem, neměl by být problém ho složit. Ať už ho chcete složit úplně, aby se vešel do kufru Vašeho auta, nebo jen částečně, aby nepřekážel v autobuse, nemělo by Vám to trvat příliš dlouho a obírat Vás o mnoho energie. Proto by neměl být ani příliš těžký. Stačí přece, že zvedáte Vašeho drobečka.

Posledním důvodem, proč si pořídit nový kočárek je i jeho design. Na první pohled se tento důvod může zdát malicherný, ale zkuste tomu dát šanci. Nové kočárky jsou nejen krásné, už proto, že jsou nové, ale neustále se vylepšují. Co byla před pár lety nejnovější vychytávka, to je dnes běžnou součástí, každého kočárku. Přibývají stále nová vylepšení a nikdy nevíte, co se Vám zrovna bude hodit. A nejenže s novým kočárkem budete skvěle vypadat, ale především se Vám s ním bude dobře zacházet. Proto věnujte čas a energii raději Vašemu dítěti než pracné manipulaci s nevhodným kočárkem.

 

Další články:

Autosedačka Lionelo Bastiaan RWF

Kočárek Lionelo Greet

Autosedačka Lionelo Bastiaan

darek

postýlka Lionelo Simon

Lionelo Bell

Autosedačka Levi One

dezinfekcni-gel-50-ml